MENIU

Explozie de cazuri într-un oraș carantinat. Spitalele cer AJUTOR pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

Explozie de cazuri într-un oraș carantinat. Spitalele cer ajutor pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

Haosul continuă la Sibiu. Noul manager al Spitalului de Urgență anunță că numărul cazurilor grave de COVID-19 a explodat. Situația este atât de gravă încât și medicul șef al Secției de Boli Infecțioase cere un modul exterior pentru tratarea pacienților infectați, relatează Realitatea PLUS. 

Noul director medical al Spitalului de Pneumofiziologie Sibiu, Lavinia Danciu, a spus că a crescut numărul cazurilor grave de COVID-19, inclusiv cele care au nevoie de transfer în spitalele care au secții de Terapie intensivă.

Potrivit directorului medical, o posibilă explicație a creșterii numărului de pacienți COVID-19 cu probleme grave este legată fie de vârstnici, fie de pacienți cu cormobidități. 

Spitatul nu are secție ATI. Directorul medical spune că nu există o astfel de secție pentru că nu există personal.

Situația a ajuns să fie critică și la Spitalul Clinic Judeșean de Urgență, astfel încât medicii caută să se implice cât mai mult pentru a găsi o rezolvare pentru pacienții bolnavi cu COVID-19.

Victoria Bărluțiu, medicul șef al secției de Boli infecțioase, spune că este urgent nevoie de un modul exterior. Mai exact, dacă secția ar avea un astfel de modul, ar putea păstra în secție 12 paturi.

Modulul este necesar pentru a asigura circuite mult mai bune pentru situația pandemică. În prezent, Spitalul Județean Sibiu are conducere militară. 

Mai multe articole despre:
sibiu carantina sibiu