MENIU

Expertul evaluator în procedura de executare silită

Expertul evaluator în procedura de executare silită

Expertul evaluator din cadrul dosarului de executare silită trebuie să fie numit conform legii, altfel executarea silită efectuată în baza unor acte emise de către un expert numit ilegal sau fără competență este nulă!

O nouă anulare de executare silită obținută de către SCA Cuculis&Asociații în mod definitiv. Pronunțarea este de dată foarte recentă, în prima parte a lunii ianuarie 2020 prin care am reușit în mod definitiv să anulăm încheierea de numire a expertului în cadrul procedurii de executare silită.

Am devoalat încă de acum 2 ani de zile că evaluarile făcute in cadrul procedurilor de executare silită făcute de către membrii ANEVAR sau persoane care NU au calitatea de expert tehnic MJ, sunt nule!

Incredibil și scandalos este că prin adresa de mai jos, observati cum KRUK, vestitul recuperator de creanțe ce executa silit nestingherit în România, în baza contractelor cumpărate pe nimic de la bănci, vine și solicită executorului vânzarea la licitație publica a imobilului debitorului, iar executorul numește ilegal un evalator. Vedeți adresa AICI

Cu aceeasi ocazie ne aducem aminte și de cazul in care evaluatorul numit menționează în adresă că a fost forțat de catre bancă să efectueze un raport de evaluare ilegal.

Decizia instanței de judecată a fost una fermă în apel, a modificat integral ceea ce a stabilit pe fond instanța și a anulat integral tot ceea ce ține de partea de evaluare a imobilului ce urma să fie vândut la licitație publică.

Lucrurile trebuie să fie clare, NU se evaluează, ci se stabilește în concret această sumă de bani pentru care urmează să fie făcută vânzarea imobilului, fiindcă altfel ajungem în situația în care bunurile dvs. sunt vândute pe nimic la licitație publică.

Decizia este una care reinstaureaza normalitatea in faza de executare silita si permite de fapt anularea atat a incheierii de numire a evaluatorului, dar si a actelor ulterioare intocmite, cum ar fi raportul de evaluare.

Expertul evaluator așa cum reiese și din actele de executare silită este numit sub forma unei firme care cunoaștem că nu poate să dobândească această calitate.

Ce pot să fac dacă sunt într-o asemenea situație și nu știu dacă pot contesta sau nu executarea silită cu privire la Expertul Evaluator numit de către executor?

Probabil că deja nu mai este o noutate pentru nimeni că, dacă sunteți executat silit de recuperator de bancă sau ifn și vreți să invocați natura abuzivă a clauzelor din cadrul contractului, puteți să faceți acest lucru chiar și peste termenul de 15 zile.

Citește continuarea AICI

(Un articol scris de avocat Adrian Cuculis)