MENIU

Experții britanici avertizează: Prevalenţa COVID-19 creşte de manieră EXPONENȚIALĂ. Care este CAUZA

Coronavirus Marea Britanie

Noile cazuri de COVID-19 cresc exponenţial în Marea Britanie din cauza infectărilor în rândul tinerilor care încă nu s-au vaccinat, arată rezultatele unei analize publicate, astăzi, de Imperial College London.

Cercetarea, solicitată chiar de guvernul de la Londra, arată că infectările au început să crească la finele lunii mai, odată cu răspândirea variantei indiene a coronavirusului - cunoscută și sub denumirea de varianta Delta - detectată prima dată în India şi devenită între timp predominantă și în Marea Britanie, relatează Agerpres.

Astfel, potrivit datelor obţinute în urma a circa 110.000 de teste de COVID-19 efectuate în Marea Britanie în perioada 20 mai-7 iunie, se observă o dublare a infectărilor la fiecare 11 zile, mai ales în partea de nord a Angliei.

Practic, în numai câteva săptămâni, varianta Delta a luat locul variantei Alfa (varianta britanică), chiar dacă acum situaţia este diferită faţă de toamna anului trecut, când nimeni nu era vaccinat.

''Prevalenţa (bolii) creşte de manieră exponenţială, impulsionată de tineri'', atrage atenţia Stephen Riley, expert al Imperial College. Prin urmare, vaccinarea tinerilor este esenţială pentru diminuarea infectărilor, subliniază autorii analizei.

Această cercetare este publicată după ce guvernul condus de Boris Johnson a amânat cu patru săptămâni ridicarea totală a restricţiilor antiepidemice, ca urmare a unei noi creşteri a numărului infectărilor, provocată de varianta indiană a virusului SARS-CoV-2. Intensificarea infectărilor vine deşi Marea Britanie şi-a vaccinat cu schema completă mai mult de jumătate din populaţia adultă, mai arată sursa citată.