MENIU

Răsturnare de situație. Apele Române nu confirmă adâncirea căii navigabile, așa cum a sugerat Sorin Grindeanu - SURSE

Canalul Bîstroe

Răsturnare de situație în scandalul Bîstroe. Potrivit unor surse citate de Realitatea Plus, ultimele măsurători de la Apele Române arată că adâncimea canalului a rămas aproape neschimbată încă din 2017. 2 experți din România și Ucraina se vor întâlni astăzi pentru a stabili planul măsurătorilor pe Canalul Bîstroe și pe brațul Chilia. 

Lucrările vor începe pe 15 martie și ar urma să dureze 10 zile, timp în care partea ucraineană va asigura securitatea navelor și a personalului românesc. 

 

Tot astăzi vor sosi la București și oficiali ai Comisiei Europene, care vor colecta informații de la autoritățile române și ucrainene.

 

Aceste întâlniri și vizite au loc după ce autoritățile de la București și-au exprimat temerea că ucrainenii ar fi adâncit prea mult canalul navigabil de pe Bîstroe, fapt care ar putea avea urmări negative asupra ecosistemelor din Delta Dunării. 

 

Informația a fost anunțată și de jurnalista Anca Alexandrescu. După o anchetă la fața locului, aceasta a afirmat că este vorba despre o manipulare și că documentele arată că cele mai recente măsurători efectuate în zonă nu identifică mari diferențe față de anii precedenți. 

 
"Grindeanu când a ieșit și a făcut acest anunț, pare că a făcut un joc, sau că l-a împins cineva.
 
Am văzut că domnul Grindeanu a dat-o la întors. A spus că a avut acces la niște informări. Cum poți să arunci în spațiul public niște informații când nu ai documentele? Să spui că ești pregătit cu vasele, să măsori adâncimea...și la întâlnirea de acum 2 zile să spună că nu suntem pregătiți decât după 15 martie", a declarat Anca Alexandrescu.

 

Mai multe articole despre:
experti romania ucraina masuratori bistroe canal bistroe