MENIU

Experimentul unui polițist: Băutura fără alcool care te poate lăsa fără permis. Etilotestul arată că ai alcoolemie după ce o consumi

Foto: Captură YouTube/Tavi Perțea

Șoferii români riscă să rămână fără permis fără să își dea seama. Este avertismentul făcut chiar de un polițist care s-a testat singur cu etilotestul. 

Tavi Perțea lucrează în cadrul IPJ Bihor din anul 2010. Conform datelor oferite de el pe rețelele de socializare, a absolvit Liceul de Politie Buzău în perioada 2003-2007 și Academia de Politie în perioada 2007-2010. Videoclipurile sale adună foarte mulți urmăritori întrucât abordează diverse aspecte ale muncii în cadrul poliției.

De curând, Tavi a decis să facă un experiment. A consumat o anumită băutură, după care s-a testat cu etilotestul.

Agentul Brigăzii Rutiere a rămas surprins când a văzut că are o alcoolemie de 0,25 în aerul expirat după ce a băut socată. Un rezultat asemănător a venit și după ce a mâncat o înghețată cu alcool și fructe de pădure.  

„Flori de soc, zahar, apa si lamaie. Nu contine alcool. (...) Apare, bă ești prost, frateee, ramaneam fara permisul de conducere, contraventie, amenda 1305 lei, si 90 de zile fara permis, eram obligat sa dau si testul de redobandire”, spune Tavi Perțea în videoclipul ajuns viral.

Dacă totuși se întâmplă să ajungeți într-o asemenea situație, polițistul ne sfătuiește să apelăm la testele de sânge, pentru a nu rămâne fără permis.

„În cazul in care ati iesit cumva pozitiv in aparatul alcooltest, de la alimente, eu va recomand recolatarea de mostre de sange. Nu cereti sa mai fiti testati inca o data pentru că politistii nu au voie sa faca asta”, a spus Tavi Perțea.