MENIU

Expediţie pe urmele MISTERULUI calculatorului vechi de 2000 de ani

Arheologii greci au inceput o expediţie menită să descifreze misterul celui mai ciudat artefact descoperit vreodată, celebrul „mecanism Antikythera”. Este vorba de un calculator vechi de 2 mii de ani, care a fost găsit acum 100 de ani pe epava unei corăbii romane, în Marea Egee.

Dispozitivul, găsit acum 100 de ani lângă insula grecească Antikithera, se afla într-o cutie de lemn, decorată cu 2.000 de caractere şi este format din cel puţin 30 de rotiţe din bronz, relatează GadgetReport.ro

 Potrivit experţilor, „calculatorul antic” era capabil, printre altele, să prezinte mişcările stelelor şi datele la care au loc eclipsele.

 Nimeni nu ştie cu exactitate istoria mecanismului. Se speculează că acesta ar fi făcut parte din dota unei femei care se afla pe corabie în drum spre Roma, unde urma să se mărite. Arheologii greci au început recent să cerceteze fundul mării cu ajutorul unui robot.

 Cercetătorii speră este să găsească noi piese sau bucăţi din ciudatul mecanism, pentru a putea înţelege tainele acestuia.

 Detalii aflati din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzata astazi la Realitatea TV.

 Tot din emisiunea TV aflati cum au reusit oamenii de ştiinţă americani să dovedească teoria invizibilităţii şi vedeţi imagini cu cele mai trăsnite teste cu noul iPhone.

 Inregistrarea video de 4 minute o vedeţi pe GadgetReport.ro