MENIU

Există un al doilea român condamnat la moarte în Malaezia

În afară de Ionţ Gologan despre care nu sunt veşti clare, mai există un al doilea român condamnat în Malaezia pentru droguri. Numele acestuia nu a fost făcut public încă. 

MAE confirmă că „un alt cetăţean român arestat în Malaezia pentru trafic de droguri a fost condamnat, în primă instanţă, la pedeapsa capitală” şi că „această decizie nu este definitivă”.  MAE mai precizează că, în ce-l priveşte pe cel de-al doilea român condamnat la moarte, „cabinetul de avocatură care îl reprezintă pe cetăţeanul român a atacat deja cu apel sentinţa instanţei de fond”. 

Nici despre cazul Gologan nu se vorbeste „cu subiect și predicat”

În prezentarea cronologica a cazurilor, la al treilea punct, MAE vorbeşte şi despre cazul Ionuţ Gologan, fără însă să dea nume (probabil din raţiuni de protecţie a datelor personale).

 „Cel de-al treilea cetăţean român arestat în Malaezia pentru trafic de droguri a fost condamnat definitiv la pedeapsa capitală. Avocaţii acestuia au depus cererea de graţiere, solicitare care a fost adresată sultanului de Selangor (entitate din cadrul structurii federale a Malaysiei), deoarece fapta a fost săvârşită pe teritoriul acestui stat. Cererea va fi analizată de o comisie de graţiere, iar sentinţa nu poate fi pusă în executare până când nu este soluţionată cererea de graţiere. Menţionăm că acest demers poate fi de durată”, spune BP al MAE. Evident că trebuie să deducem că este vorba de Ionuţ Gologan. 

Mai multe pe ziarulring.ro.