MENIU

Există sau nu extratereştri? Ce pierdem din vedere atunci când ne gândim la viaţa de pe alte planete

Există sau nu extratereştri? Ce pierdem din vedere atunci când ne gândim la viaţa de pe alte planete

Ce obţinem când combinăm un experiment psihologic clasic cu o căutare a formelor de inteligenţă extraterestre? O gorilă pe Marte! 

Cercetătorii de la Universitatea din Cádiz din Spania au descoperit că majoritatea celor cărora le-a fost cerut să caute semne de structuri făcute de oameni pe teren străin au ratat complet o figură gorilă care a fost introdusă într-una din imagini.

Constatările, raportate în ziarul Acta Astronautica pe data de 10 aprilie, dezvăluie limitările căutării extraterestre. Oamenii sunt legați de propriile lor prejudecăți și limitări și pot pierde din vedere viaţa extraterestră chiar dacă... ne priveşte în faţă, au spus cercetatorii.

"Limitele imaginației umane probabil împiedică căutarea unei vieți extraterestre, a declarat Seth Shostak, astronomul superior al Institutului SETI, care utilizează observațiile radio și optice pentru a vâna extratereștrii. Dar această observație nu este "exact un apel la acțiune", a spus el.

"Noi credem că formele de viaţă extraterestre au formă umană, dar mult mai avansată", a declarat Gabriel G. De la Torre, un neuropsiholog la Universitatea din Cádiz, pentru Live Science. "Încercam să înţelegem lumea pentru a se potrivi credințelor, cadrului și simțurilor noastre. În realitate, aceasta ar putea fi mult mai diferită", a mai spus cercetătorul. 

Mai multe informaţii puteţi citi AICI