MENIU

EximBank, premiată pentru performanțele pe segmentul creditării

<p>EximBank </p>

Prezența tot mai consistentă a EximBank pe segmentul finanțărilor acordate companiilor a fost recompensată prin decernarea premiului pentru ”Cea mai bună dinamică a creditării” în cadrul Galei Bancheri de Top, eveniment care marchează performanțele jucătorilor din sistemul bancar.

”Conjunctura economică a fost și încă este propice pentru ca EximBank să-și consolideze prezența pe segmentul finanțării companiilor. Banca are o solvabilitate ridicată, și-a format o echipă profesionistă, dispune de o ofertă competitivă, iar piața simte lucrul acesta. Faptul că în ultimul an am reușit să ne extindem portofoliul de clienți cu unii dintre cei mai reprezentativi jucători din economie – ofertați de obicei de marile bănci de corporate - demonstrează că EximBank poate gestiona clienți pretențioși și începe să conteze tot mai mult pe această piață”, a spus Paul Ichim, vicepreședintele EximBank, în cadrul evenimentului de premiere.

El a adăugat că banca va continua să se concentreze pe oferirea de soluții financiare integrate pentru mediul de afaceri românesc, stabilindu-și ca prioritate strategică identificarea și susținerea unui număr cât mai mare de proiecte de business.

EximBank a înregistrat la finele anului trecut o expunere de aproape două miliarde de lei pe segmentul finanțării corporate, în creștere cu 60% față de decembrie 2012. Pe parcursul anului 2013, banca și-a extins portofoliul de clienți încheind acorduri financiare cu companii precum Alro, Antibiotice Iaşi, Agricover IFN, Grup Servicii Petroliere, Adrem Invest sau Romcab.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene. Banca deține o rețea de 16 unități.