MENIU

EXCLUSIV Vlad Voiculescu nu confirmă informația că incendiul de la ”Matei Balș” ar fi pornit de la o aerotermă. Ce schimbări promite

Vlad Voiculescu, detalii despre incendiul de la ”Matei Balș”

Vlad Voiculescu a declarat vineri, la Realitatea Plus, că nu are informații conform cărora incendiul de la ”Matei Balș” ar fi pornit de la o aerotermă. Ministrul Sănătății a vorbit și despre problemele cu care se confruntă sistemul medical, una dintre acestea fiind politizarea managementului și acordarea preferențială a contractelor. 

”Cred că nu e un secret pentru nimeni că la Matei Balș sau la Colentina au fost, la un moment dat, probleme cu căldura și apa caldă, dar nu am confirmarea că a fost vorba despre așa ceva. 
Nu avem confirmată informația că accidentul s-a întâmplat pentru că acolo era o aerotermă”, a spus Voiculescu.

Ruda unei paciente confirmă! MĂRTURIE, în exclusivitate: „Am dus o aerotermă la Balș mamei mele, mi-au spus că asta e situația, nu au căldură”

Ministrul Sănătății a criticat guvernele anterioare pentru lipsa investițiilor, în ciuda faptului că au existat fonduri, și a subliniat că, în timpul mandatului său, niciun manager de spital nu va fi numit politic. 

”Problemele sunt enorm de multe, sunt aspecte despre care tot vorbim din 2016. Este situația infrastructurii sanitare, spuneam atunci că e nevoie de un miliard de euro să le rezolvăm. Bani au fost în toți acești ani, dar nu s-au cheltuit. Am avut 150 de milioane doar pentru spitale regionale. 

Problemele sunt legate și de politizarea managementului de spital și faptul că investițiile s-au făcut fără cap, către firme de partid, apropiate managementului.
La nivelul ministerului nu există un singur arhitect care să coordoneze investițiile. Avem nevoie, și asta fac, să clădim o echipă care să poată să coordoneze investițiie făcute cu cap și coadă în spitalele din țară. 

Eu sunt pentru măsuri mai radicale. În momentul acesta, politizarea trebuie să înceteze la fiecare nivel. Nu poți reprezenta un partid politic și în același timp să vrei să fii manager de spital. Managementul de spital nu este funcție politică”, a mai spus Voiculescu. 

Întrebat despre problemele de la ”Matei Balș”, ministrul Sănătății a precizat că situația din spitale va fi prezentată pe larg cel mai probabil săptămâna viitoare, când va fi făcut public raportul întocmit după controalele efectuate în urma tragediei de la Spitalul din Piatra Neamț.
”Nu m-aș încumeta acum să spun care sunt problemele vreunui spital, însă avem un raport care o să fie public probabil săptămâna viitoare cu măsurile trasate după controalele efectuate după tragedia de la Piatra Neamț.

La Balș s-a investiti constant, nu vorbim de o situație de management similară celei de la Piatra Neamț. Spitalul a servit oamenii acestei țări pentru ultimul an în condiții de pandemie și a făcut-o bine.

Avem multe lucruri de făcut, inclusiv la Balș. În urma celor 2.000 de probleme constatate după controale s-au trasat și niște măsuri, vom vedea cât au fost respectate”, a conchis Voiculescu. 

Citește și: ”INCENDIU la Spitalul Matei Balș. 5 morți, peste 120 de pacienți EVACUAȚI. Corpul de control al Premierului, trimis la spital”