MENIU

Evaluarea Naţională 2015. Copiatul la examen, mult mai riscant după introducerea unei reguli noi

<p>Evaluarea Naţională 2015. Copiatul la examen, mult mai riscant după introducerea unei reguli noi</p>

Evaluarea Naţională 2015. Miercuri este ultima zi în care elevii din clasele a VIII-a se pot înscrie pentru susţinerea examenului la Evaluarea Naţională 2015, care începe luni cu proba la Limba şi Literatura Română. Elevii trebuie să ştie înainte de a intra în sala de examen că începând din acest an au fost introduse câteva noutăţi.

Evaluarea Naţională 2015. O nouă regulă introdusă la Evaluarea Naţională 2015 îi descurajează şi mai mult pe elevii care intenţionează să copieze la examen.

Mai exact, Ministerul Educaţiei a decis ca înregistrarile audio-video din sălile de examen să fie verificate, prin sondaj, după fiecare probă. Regula a fost introdusă şi pentru examenele de Bacalaureat de anul acesta, potrivit Adevărul.

Astfel, metodologia Evaluării Naţionale 2015 prevede ca, "în cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tenative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tenative de fraudă, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din şcoala respectivă".

Mai departe, dacă în urma verificării înregistrărilor se constată nereguli, comisia din şcoala respectivă trebuie să ia măsurile care se impun, ce pot ajunge până la "acordarea notei 1 (unu) pentru fraudă sau tentativă de fraudă".