MENIU

Evacuare de urgență la Universitatea Petrol şi Gaze din Ploiești

50 de persoane au fost evacuate, joi, de la etajul patru al Universității Petrol Gaze din Ploiești, din cauza mirosului puternic de gaz.

Reprezentanții ISU Prahova au declarat că din cauza unui miros puternic de gaze, 50 de persoane au fost evacuate. Oamenii se aflau la etajul 4 al corpului I din cadrul UPG Ploiești.

"S-au luat măsuri pentru a aerisi încăperea. Se pare că la etajul 4 corpul I este un miros iritant”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.
La rândul său directorul Ambulanței Prahova, Daniel Nicolae, a precizat că o tânără de 20 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale.
“Avem echipaj la fața locului. O tânără de 20 de ani a suferit o lipotimie și este transportată la spital. Sunt scăpări de gaze, au fost persoane evacuate de la etajul patru. Tânăra se afla în sala de lectură”, a declarat Nicolae. Alte 12 persoane sunt evaluate medical.
 
Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, Florin Diaconu, a declarat că decanatul Universității a solicitat instituției să fie trimis un aparat care analizează gaze.
 
Conducerea Universității a precizat că deocamdată nu se cunoaște sursa mirosului.

Polițiștii prahoveni fac verificări în cazul incidentului de la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a anunțat joi că a demarat verificările, ca urmare a incidentului petrecut la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, în urma căruia două persoane au ajuns la spital, încă 10 au acuzat stări de rău mai ușoare, iar aproximativ 50 de persoane, studenți și personal, au fost evacuate.

Din informațiile de până acum, se pare că toată nebunia a fost declanșată de o glumă proastă făcută cel mai probabil de un student, care a dat cu spray lacrimogen iritant pe un hol din corpul I al universității.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu privind săvârșirea infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, urmând a se stabili circumstanțele și situația de fapt și de drept.

 
Sursa video: observatorulph.ro
 

 Realitateadeprahova.net

Mai multe articole despre:
gaze evacuare universitatea petrol si gaze