MENIU

Eurovision 2015. Voltaj, veste importantă înainte de prima semifinală Eurovision

EUROVISION 2015. Voltaj vor păşi, marţi seară, în prima semifinală Eurovision 2015, unde vor lupta pentru un loc în finala Eurovision 2015, care va avea loc pe 23 mai. Cu câteva ore înaintea show-ului, trupa Voltaj a postat, pe pagina oficială de Facebook a trupei, un îndemn prin care îşi roagă fanii şi prietenii să voteze.

EUROVISION 2015 VOLTAJ. Voltaj este cotată, în presa internaţională de marţi, drept una dintre finalistele Eurovision, aceştia dând ca sigură reuşita reprezentanţilor României în prima semifinală.

EUROVISION 2015 VOLTAJ. Prima semifinală va fi deschisă de reprezentantul R. Moldova, Eduard Romanyuta, cu ''I Want Your Love'', acesta fiind urmat de Genealogy — trupa ce reprezintă Armenia, cu piesa ''Face the Shadow''. Reprezentantul Belgiei, Loic Nottet, urcă pe scena Eurovision cu piesa ''Rhythm Inside'', urmat de Trijntje Oosterhuis, din Olanda, cu ''Walk Along''.

EUROVISION 2015 VOLTAJ. Trupa finlandeză de punk Pertti Kurikan Nimipaivat concurează cu numărul 5, la Eurovision, cu piesa ''Aina Mun Pitaa''. Reprezentanta Greciei, Maria Elena Kyriakou, va cânta ''One Last Breath'', urmată de reprezentanții Estoniei — Elina Born și Stig Rasta — cu ''Goodbye to Yesterday''.

EUROVISION 2015 VOLTAJ. Daniel Kajmakoski (Macedonia) va cânta ''Autumn Leaves'' și intră cu numărul 8 în competiție, urmat de Bojana Stamenov, din Serbia, cu ''Beauty Never Lies''.

EUROVISION 2015 VOLTAJ. Reprezentanta Ungariei, Boggie, va cânta ''Wars for Nothing'', urmată de Uzari și Maimuna, din Belarus, cu piesa ''Time''. Rusia este reprezentată anul acesta de Polina Gagarina, care intră în prima semifinală Eurovision cu numărul 12, cu piesa ''A Million Voices''.

EUROVISION 2015 VOLTAJ. În a doua jumătate a competiției intră Danemarca, Albania, România și Georgia.

EUROVISION 2015 VOLTAJ. Trupa Anti Social Media, ce reprezintă Danemarca, va cânta ''The Way You Are'', urmată fiind de Elhaida Dani, reprezentanta Albaniei, cu ''I'm Alive''.

EUROVISION 2015 VOLTAJ. Reprezentanții României — băieții de la Voltaj — vor intra în prima semifinală cu numărul 15. Piesa ''De la capăt'' este dedicată copiilor români lăsați în urmă de părinții lor care pleacă să lucreze în străinătate. ''Don't leave the children behind!'' (nu lăsați copiii în urmă!) — a spus Călin Goia, la finalul piesei, marți, la prima repetiție cu costume. În timpul interpretării românilor, pe ecranele din spatele trupei vor rula imagini din scurtmetrajul ''Calea Dunării'' — din care au fost folosite fragmente pentru videoclipul piesei ''De la capăt''.

EUROVISION 2015 VOLTAJ.Ultima concurentă care intră în competiția primei semifinale este Nina Sublati din Georgia, cu ''Warrior''.

EUROVISION 2015 VOLTAJ. Votul publicului, care va fi exprimat de către telespectatorii din țările participante în prima semifinală, este luat în considerare în proporție de 50%, alături de votul juriului.

EUROVISION 2015 VOLTAJ. În urma primei semifinale se vor califica 10 țări, pentru finala Eurovision de sâmbătă. Cea de-a doua semifinală Eurovision va avea loc joi.