MENIU

Europarlamentarul Cristian Terheș, sancționat pentru că n-a vrut să prezinte certificat verde în Parlamentul de la Strasbourg

Europarlamentarul Cristian Terheș

Europarlamentarul român Cristian Terheș a fost sancționat de Parlamentul European pentru că a refuzat să prezinte certificatul COVID la intrarea în sediul instituției din Strasbourg. Pentru fapta sa, Terheș nu va mai primi diurnă pentru o perioadă de timp. 

PE a anunțat, miercuri, că le suspendă diurnele şi îi sancționează cu avertisment pe 6 eurodeputaţi care au refuzat să prezinte certificatul verde COVID la intrarea în clădirea legislativului de la Strasbourg, potrivit Realitatea Plus.

Europoliticianul român a primit cea mai mare sancțiune, fiindu-i suspendată diurna pe o perioadă de 7 zile, transmite Agerpres. Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a precizat că în stabilirea sancțiunilor s-a ţinut cont de „caracterul constant” al infracţiunii şi de atingerea adusă reputaţiei PE, precum şi de punctele de vedere prezentate de cei afectaţi.

Europarlamentarul român s-a pronunțat deseori împotriva măsurilor ce au vizat reducerea infectării cu SARS-CoV-2, de la vaccinare până la certificatul verde, pe care l-a comparat cu zidul Berlinului.  

"Avem obligatia de a ne opune acestei tiranii pentru a lasa generatiilor de dupa nou cadoul libertatii pe care si noi l-am primit de la generatiile anterioare! Domnule Sassoli, doamna Ursula von der Leyen, "daramati acest zid" nenorocit, creat de Certificatul Verde Digital, care divizeaza si abuzeaza europenii!", a scris Terheș într-o postare mai veche.