MENIU

Europa se topește! Mercurul a urcat vertiginos în termometre în mai multe state - Minimele ating niveluri record

Europa se confruntă zilele acestea cu un val de căldură care a adus temperaturi record în mai multe regiuni. În Spania, spre exemplu, începutul de săptămână a adus temperaturi sufocante de 45 de grade. Aerul a devenit irespirabil și în Austria, acolo unde s-au înregistrat +38 C marți. Temperaturile au luat-o razna chiar și în țări în care nopțile tropicale nu sunt,d e fapt, un obicei. Dimineața de miercuri a adus minime extrem de ridicate în Rusia și Germania.

Valul de căldură se simte zilele acestea în multe locuri din Europa, inclusiv în țara noastră.

În România, cea mai ridicată temperatură a fost marți. Vorbim despre de +35,5 C, temperatură înregistrată la stația București Filaret.

Pentru ziua de astăzi erau așteptate +37 C, iar joi, maximele pot ajunge chiar și până la 41 C, potrivit estimărilor meteorologilor.

Marți, temperaturile maxime din Europa au fost de +42,9 C la Albacete și de +42,4 C la Granada.

A fost extrem de cald în Europa centrală: +37.7 C Bludenz (Austria), +35,8 C la Balzers (Lichtenstein), +36,5 C la Zurich.

De parcă asta nu ar fi tot, dimineața zile de miercuri a adus minime extrem de ridicate și în zone unde nopțile nu sunt de obicei tropicale. Astfel află că au fost minime de peste 25 C și în zona centrală a Rusiei europene, dar și în Germania.

Minima nopții a fost de +25 C la Weinbiet (Germania) la 553 m alt și de +24 C la Dresda (Germania).

Citește și Spania se topește. Prima caniculă din acest sezon a adus temperaturi de peste 44 de grade