MENIU

Europa FIERBE: Proteste de AMPLOARE în marile capitale. Horă românească la Ottawa

Proteste/ Captură video

Tensiunile au căpătat proporții uriașe pe străzile din capitala Franței. Șoferii din mai multe orașe s-au îndreptat spre Bruxelles. Polițiștii s-au mobilizat și au demarat controale ample, după ce un "Convoi al libertății" care protestează față de restricțiile COVID-19 a făcut ravagii pe marile bulevarde. Si in Canada, mii de camionagii blocheaza tara de peste doua saptamani. Iar românii din Ottawa, epicentrul protestului, au ieșit în stradă și au făcut-o ca la noi: au încins o horă cu toți canadienii strânși la manifestație. 

Mașinile care transportau protestatari au reușit să treacă de punctele de control ale poliției în centrul Parisului, cu scopul de a bloca traficul în jurul Arcului de Triumf.

Oamenii legii au intervenit dur la rebeliunea din stradă. 14 persoane au fost arestate, iar alte peste 300 au fost amendate. Cu o zi înainte, oamenii legii au pulverizat cantități impresionante de gaze lacrimogene.

Aglomerația a făcut și victime. Oamenilor le-a venit rău în îmbulzeală, așa încât au avut nevoie de ajutor din partea medicilor

Iureșul de pe străzile Parisului pare să nu se mai termine. Inspirați de demonstrațiile Convoiul Libertății din Canada, șoferii au fluturat steaguri franceze și au claxonat în semn de sfidare față de ordinul poliției de a nu intra în oraș.

Iar în Canada, epicentrul protestelor românii care locuiesc în Ottawa au protestat cum știu mai bine cu o horă moldovenească în care i-au prins și pe canadieni.