MENIU

Panica a luat un moment de respiro pe burse. Ce se întâmplă pe Bursa de la București

<p>Panica a luat un moment de respiro pe burse</p>

Acţiunile marilor companii europene au început tranzacţiile de joi în creştere puternică, pe fondul redresării burselor din Asia şi Statele Unite, investitorii părând să înţeleagă noile măsuri de stimulare adoptate miercuri de banca centrală chineză, relatează MarketWatch.

Indicele Stoxx Europe 600 este în urcare cu 2,7%, toate componentele industriale ale acestuia având o evoluţie pozitivă.

La Frankfurt, indicele DAX 30 este în creştere cu 3%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,7%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 2,3%, informează Mediafax.

Și bursa de la București a început ziua pe plus: indicele BET se afla în urcare cu 1,74% la ora 11,45, iar BetPlus creștea cu 1,68%.

Seria neagră de pierderi catastrofale pe bursa din China a luat sfârșit. Cel puțin pentru moment. Potrivit traderilor, creşterea burselor asiatice se explică în primul rând prin revenirea optimismului ca urmare a revenirii burselor de la New York. Indicele Dow Jones a urcat miercuri cu 4%, pe fondul perspectivelor ca Rezerva Federală americană să amâne majorarea dobânzii de bază.

După șase zile de cădere abruptă, bursa din Shanghai a închis ziua de joi pe creștere de aproape 5,4 procente, impulsionată de evoluția foarte bună a bursei de pe Wall Street.

Indicele Shanghai Composite a urcat peste 3.000 de puncte joi, informează CNBC. Piețele europene au deschis și ele pe plus, indicele german DAX urcând din start cu 2,5%.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis şedinţa în creştere cu 1,08% (197,61 puncte) până la valoarea de 18.574,44 puncte. De asemenea, bursele de la Hong Kong, Sydney şi Seul erau şi ele în creştere.

Potrivit traderilor, creşterea burselor asiatice se explică în primul rând prin revenirea optimismului ca urmare a revenirii burselor de la New York.

Indicele Dow Jones Industrial Average a înregistrat miercuri o creştere de aproape 4%, după şase şedinţe consecutive de scădere, pe fondul perspectivelor ca Rezerva Federală americană să amâne majorarea dobânzii de bază din cauza dificultăţilor economice din China.

Mai multe articole despre:
burse bursă pieţe financiare