MENIU

Eşti răcit? Iată remediul din bucătărie mai eficient decât antibioticele

Cele mai multe infecţii respiratorii sunt virale şi nu trebuie tratate cu antibiotice, pentru că nu au efect. Mai mult, se dezvoltă rezistenţă la antibiotice, iar, la nevoie, aceste medicamente nu vor mai fi eficiente.

Astfel, doctorii recomandă utilizarea antisepticelor în primele zile de la apariţia bolii şi vă învaţă câteva soluţii de tratare a răcelilor şi gripelor cu efecte mai puţin periculoase. 

Potrivit doctorulzilei.ro, când sunteţi răciţi e bine să consumaţi cât mai multe lichide. Acestea trebuie să aibă în componenţă, zilnic, cel puţin un gram de vitamina C, miere, muşeţel şi tei.

„Socul din acest sirop e folosit pe post de aspirină, dar nu provoacă hemoragii, ci are efect antiinflamator. Teiul calmează tusea, iar mușețelul e emolient și dezinfectant. Mierea e un produs natural care conține vitamine și repară leziunile, cicatrizează rănile din cavitatea bucală și laringe”, mai explică medicul ORL Elena Lățcan.

Bicarbonatul combate ciupercile

Medicii mai recomandă în locul antibioticelor, pentru lupta împotriva virozelor respiratorii, bicarbonatul, care se foloseşte atunci când apar senzaţii de arsură în gură din cauza unei ciuperci care există în organism. Atibioticele nu mai au niciun efect atunci când această ciupercă se dezvoltă prea mult.

 

 

Mai multe articole despre:
Antibiotice ciuperci răceală