MENIU

Este oficial - Marcel Boloș revine la Fondurile Europene ca ministru interimar. Iohannis a semnat decretul

Marcel Boloș, ministru interimar MIPE și ministrul Digitalizării Foto: INQUAM/Octav Ganea

Marcel Boloș revine la fondurile europene după schimbările din PNL. Klaus Iohannis a semnat joi decretul de numire în această funcție în Guvernul condus de Nicolae CIucă.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele prin care ia act de demisia lui Dan Vîlceanu din funcţia de ministru al MIPE şi prin care Marcel Boloş este desemnat interimar la acest minister, a informat Administraţia Prezidenţială.

Marcel Boloş, în prezent ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, din ianuarie 2022, a fost numit ministru interimar al Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Dan Vîlceanu, omul de încredere al lui Florin Cîțu, a demisionat din fruntea MIPE, miercuri, după schimbările din conducerea liberalilor. Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte al PNL, la sfârșitul săptămâniii trecute, după ce a pierdut sprijinul politic al majorității filialelor liberale. Noua conducere a PNL va fi aleasă la congresul extraordinar de duminică, 10 aprilie. Singurul candidat anunțat până în prezent pentu șefia PNL este actualul premier - Nicolae Ciucă.