MENIU

Este oficial! Autostopul e strict interzis în România. Amenzile sunt usturătoare

Amenzi drastice pentru autostop

Legea care interzice autostopul a fost adoptată prin vot final de deputaţi. Camera Deputatilor este for decizional pe acest subiect, deci legea este

Soferii care transporta autostopisti, fara autorizatie de taxi, ar putea fi sanctionati cu amenzi drastice, se mentioneaza intr-un proiect de lege aprobat miercuri de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.

Camera Deputatilor a adoptat miercuri cu 298 de voturi "pentru", 2 voturi "contra", 16 "abtineri" (iar doua persoane nu au votat) un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, informează AvocatNet.ro. Votul final al deputatilor vine dupa ce documentul fusese aprobat de Senatori inca din octombrie 2014.

Inainte de votul final, Comisia pentru transporturi si infrastructura si Comisia pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor au aprobat proiectul de lege cu cateva amendamente.

Potrivit noii legislaţii, este interzis transportul public contra cost, de persoane, cu un autoturism, fara a detine pentru acesta, dupa caz, autorizatie taxi valabila sau copie conforma valabila.

Persoanele fizice sau juridice care vor efectua, in mod repetat, transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de marfuri cu un autovehicul, fara sa respecte regulile de mai sus ar putea fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 lei.

Introducerea noilor dispozitii este necesara in conditiile in care exista practici ilicite in activitatile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afecteaza in mare masura atat transportul local, cat si transportul judetean de persoane, se precizeaza in expunerea de motive a documentului.


Mai multe articole despre:
autostop