MENIU

"Este o imbecilitate ANAF!" Teodorovici despre impozitarea nunţilor

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici se spală pe mâini de mult comentata decizie de impozitare a nunţilor şi îi jigneşte pe cei de la ANAF, afirmând că măsură este "o imbecilitate!"

"Este în temeiul legal, numai că pe o listă de priorităţi a ANAF-ului este undeva mult, mult în jos. ANAF-ul avea multe alte lucruri de făcut înantea acestei măsuri. Întrebarea care se pune este de ce tot timpul ANAF-ul reacţionează şi nu acţionează?", a comentat ministrul Finanţelor pentru DCNews.

Eugen Teodorovici a atacat ANAF după ce a aflat, din presă, că s-au trimis declaraţii de impunere pe care cei căsătoriţi după 2013 ar trebui să le completeze cu prestatorilor de servicii de la nuntă, pentru a fi impozitaţi.

"Este o imbecilitate a celor de la ANAF. (...) Ca să fi proactiv să spui domnule de azi înainte toţi cei care au de gând să se căsătorească prin cununie civilă trebuie să declare, ca omul să ştie. Asta ar trebui să fie abordare corectă a ANAF-ului", a mai spus Teodorovici.

La începutul lunii septembrie, Teodorovici i-a cere șefului ANAF, Ionuț Mișa, într-o scrisoare obținută de Profit.ro, să se angajeze „ferm” că va colecta în ultimele luni ale anului, din TVA și accize, venituri suplimentare de 2,4 miliarde de lei față de cele prevăzute în proiectul de rectificare bugetară, pentru a fi respectată ținta de deficit bugetar. 


Mai multe articole despre:
ANAF