MENIU

Este Liviu Dragnea protejat? Răspunsul jurnalistei care i-a luat interviu generalului Florian Coldea

Ioana Ene Dogioiu, autoarea primului interviu acordat de Florian Coldea a declarat la REALITATEA TV că nu crede că Liviu Dragnea a fost protejat de servicii.

Una dintre întrebările pe care jurnalista Ioana Ene Dogioiu i-a adresat-o generalului SRI Florian Coldea a fost dacă Liviu Dragnea a fost sau nu protejat.

"A fost protejat Liviu Dragnea de SRI? Cum să nu fi ştiut SRI, de exemplu, despre afacerea Tel Drum?", a fost întrebarea jurnalistei.

"Dacă dvs. consideraţi a fi protecţie faptul că ne-am respectat obligaţia de a informa beneficiarii legali în scopul de a-i sprijini în mecanismul decizional care să prevină materializarea unor riscuri şi ameninţări la securitatea naţională, atunci am protejat în acest fel toţi beneficiarii legali. Deşi pare că unii nu îşi mai amintesc fiind loviţi, mai recent, de amnezie. Dacă utilizaţi termenul protecţie în alt sens, atunci întrebarea mi se pare deplasată. Aş vrea să ştiţi că în activitatea noastră dezinformarea beneficiarilor, fie şi prin omisiune, este considerată o abatere foarte gravă", a fost răspunsul lui Florian Coldea.

Întrebată la REALITATEA TV dacă crede că Liviu Dragnea a fost protejat, jurnalista a spus că "dacă ar fi fost nu ar fi fost condamnat în dosarul Referendum", ceea ce l-a făcut să piardă funcţia mult dorită.

"Ceea ce l-a scos din minţi este faptul că nu a devenit premier. Nu cred că e protejat din 2013 încoace. Dacă ar fi fost ar fi însemnat să nu se deschidă un dosar BOMBONICA. Ce presiune simte dacă a întors ţară cu ordonanţa 13. Nu poţi să pui toată presiunea pe DNA. Nu-mi comentez propriile interviuri, dar am pus o întrebare având o suspiciune", a declarat Ioana Ene Dogioiu la REALITATEA TV.