MENIU

Este bine să gătim mâncarea la cuptorul cu microunde?

Cuptorul cu microunde ne face tuturor viaţa mai uşoară, mai ales atunci când suntem grăbiți. Dar oare este într-adevăr benefic consumul mâncărurilor gătite la cuptorul cu microunde?

Cum funcţionează această maşinărie:

Cuptorul cu microunde este o formă de radiaţii neionizante. Radiaţiile ionizante schimbă natura electromagnetică a atomilor sau le ionizează. Printre radiaţiile ionizante regăsim pe cele X, gamma şi cele folosite în medicină, cum e cazul mamografiilor.

Studiile au demonstrat că, atunci când mâncarea este gătită sau încălzită la acest cuptor, le este schimbată structura moleculară. Astfel, în corpul nostru vor apărea anumite modificări precum scăderea nivelului de colesterol ,,bun”, o scădere a numărului de hematii, dar şi a celulelor albe.

Cuptorul cu microunde găteşte mâncarea la o temperatură foarte mare, dar într-un timp foarte scurt. Bineînțeles că atunci când folosim alte metode precum fierberea, prăjirea, se mai pierd din nutrienţi, chiar dacă vorbim de aragaz sau plită electrică.

Dar cea mai bună soluţie este fierberea, mai ales atunci când faceţi supe, deoarece veţi consuma şi lichidul ce prezintă toţi nutrienţii, informează doctorulcasei.ro.