MENIU

EŞEC URIAŞ pentru Hidroelectrica. Problemele nu se mai termină

<p>Hidroelectrica, din nou &icirc;n insolvenţă</p>

Nu e suficient că Hidroelectrica a reintrat în insolvenţă, că va rata listarea din această vară şi că riscă să piardă noi procese cu "băieţii deştepţi", acum a înregistrat şi un eşec urias pe bursa OPCOM: nu a reuşit să vândă energie nici măcar la preţuri extrem de mici, la limita costurilor de producţie.

Hidroelectrica a scos marti pe bursa OPCOM, piata centralizata a contractelor bilaterale, 17 pachete de energie, dintre care 15 erau la cele mai mici preturi posibil, scrie Hotnews.ro - 154-155 lei/MWh cu tot cu Tg, componenta de injectie in retea care este de 11 lei/MWh. Fara Tg pretul ar fi de 143-144 lei/MWh, cam cat reprezinta costul de productie.

Practic, la un pret mai mic, Hidroelectrica ar insemna sa vanda sub costuri. In ciuda faptului ca a ajuns sa scoata pe bursa oferte la asemenea preturi, Hidroelectrica nu a reusit sa vanda decat un singur pachet de 29.280 MWh, la pretul de 155 lei/MWh cu tot cu Tg, cu perioada de livrare aprilie-iulie.

Pentru restul nu au existat doritori.  Hidroelectrica este o companie cu cifra de afaceri care depaseste 3 miliarde de lei.

Hidroelectrica a incercat si in luna februarie sa vanda mai multe pachete de energie, actiune finalizata cu un mare esec. Atunci, pretul minim cerut era 170 lei/MWh.

Pachetele scoase marti la vanzare vizau livrarea de energie pentru lunile aprilie-iunie sau aprilie-iulie. Hidroelectrica va trebui sa mai treaca printr-o noua incercare miercuri, 12 martie, cand au loc licitatiile pentru alte 12 pachete de energie, tot la preturi foarte mici.

Mai multe articole despre:
hidroelectrica