MENIU

Eșec rușinos pentru un lansator rusesc. VIDEO cu momentul în care racheta face un arc în aer și își lovește propriul sistem

Foto: Twitter

Lansarea unei rachete rusești s-a transformat într-un eșec lamentabil: racheta a facut un arc de 360 de grade în aer după lansare și a lovit propriul sistem.

Sistemul antiaerian rus de tip Tor-M2 a eșuat în a trimite o rachetă către țintă. La scurt timp după lansare, racheta și-a schimbat traiectoria, întorcându-se și lovind în apropierea imediată a sistemului.

Imaginile au devenit virale pe internet, fiind distribuite inclusiv de canale de Telegram rusești. Racheta a urmat o traiectorie haotică, întorcându-se și lovind în apropierea sistemului care a efectuat lansarea.

Experții militari ruși afirmă că cel mai probabil este vorba despre o defecțiune a motorului rachetei, conform blogurilor specializate.

Locația exactă în care au fost filmate imaginile video nu este clară, însă este foarte posibil ca lansarea eșuată să fi avut loc pe teritoriul ocupat de Rusia în Ucraina.

Mai multe articole despre:
rachete lansator de rachete rusia razboi