MENIU

Escrocheria folosită de un român pentru a o lăsa pe o bătrână din Germania fără economii. Poliția a intrat pe fir

Escrocheria folosită de un român pentru a o lăsa pe o bătrână din Germania fără economii

Un tânăr român în vârstă de 23 de ani a devenit subiectul unei intense anchete în Germania, fiind acuzat de tentativă de fraudă. Individul este bănuit de participare la o schemă ilegală de colectare a fondurilor, care a atras atenția autorităților germane. 

Conform poliției federale, în data de 12 ianuarie, o bătrână în vârstă de 76 de ani din Ditzingen a fost contactată telefonic de un individ care se pretindea a fi polițist. Prin intermediul unei conversații manipulative, apelantul a reușit să o convingă pe femeie că banii ei de la bancă se află în pericol și nu mai sunt în siguranță.

După acest incident, bătrâna s-a deplasat la sucursala băncii în speranța de a retrage câteva mii de euro în numerar. Noroul acesteia a fost că, odată ajunsă la bancă, a fost informată de către angajați că nu poate efectua o astfel de retragere în momentul respectiv, și i s-a sugerat să revină peste câteva zile pentru a-și ridica banii, scrie lkz.de.

Bătrâna a fost sunată din nou de falsul polițist, și i-a spus că nu se află în posesia banilor, iar românul i-a promis că o va contacta din nou în zilele următoare. Totuși, femeia a avut îndoieli cu privire la veridicitatea apelului și a decis să anunțe poliția, mai ales că a fost contactată de escroc și în zilele 15 și 16 ianuarie.

Miliardarii lumii participanți la Davos au devenit brusc darnici: "Luați-ne banii!"

Când au aflat de incident, polițiștii au decis să îi întindă o cursă românului. Au instruit-o pe bătrână să îi spună falsului polițist că a făcut rost de bani, iar acesta s-a prezentat marți după-amiază, 16 ianuarie, la Ditzingen, la domiciliul victimei.

După ce a ridicat banii de la victimă, ofițerii departamentului de urmărire penală de la Poliția Ludwigsburg l-au arestat pe suspect.

La solicitarea parchetului Stuttgart, suspectul de 23 de ani, de naționalitate română, a fost dus miercuri, 17 ianuarie, în fata unui judecător de la Judecătoria Stuttgart. Magistratul a emis un mandat de arestare și l-a trimis pe suspect într-o instituție de corecție, a anunțat parchetul din Stuttgart.

O companie a fost acuzată că și-a mutat sediul în vârful muntelui, ca să-i determine pe angajați să demisioeze