MENIU

Erdogan se duce la Kiev după ce Putin a refuzat organizarea unui summit pe tema crizei ruso-ucrainene

Erdogan FOTO: Profimedia images

Recep Tayyip Erdogan urmează să efectueze o vizită în capitala Ucrainei în următoarele săptămâni, cu scopul de a ajuta la dezamorsarea tensiunilor dintre Kiev şi Moscova, a anunţat un purtător de cuvânt al preşedinţiei turce, potrivit AFP.

„Preşedintele Erdogan urmează să se ducă în Ucraina pentru a discuta cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, însă rămânem în contact apropiat cu ruşii, pentru a evita orice acţiune militară ale cărei consecinţe ar fi ireversbile”, a anunţat marţi seara Ibrahim Kalin. 

Recep Tayyip Erdogan i-a invitat pe preşedinţii ucrainean Volodimir Zelenski şi rus Vladimir Putin în Turcia, „pentru a-şi rezolva diferendele în cadrul unei reuniuni”, a dezvăluit oficialul de la Ankara.

Turcia este pregătită să joace orice rol pentru a calma tensiunile. 

Facem acest lucru în calitate de prieteni atât ai Rusiei, cât şi ai Ucrainei, precum şi ca aliat în cadrul NATO”, a subliniat el. 

Ankara a stârnit furie la Moscova după ce a refuzat să recunoască anexarea Crimeei de către Rusia şi a furnizat drone armatei ucrainene pentru a lupta împotriva separatiştilor proruşi din Donbas.