MENIU

Epidemiologi, semnal de alarmă: Tulpina BRITANICĂ va deveni DOMINANTĂ în aprilie. Restricțiile impuse de autorități, CRUCIALE

Măsurile restrictive stabilite la nivel național trebuie respectate pentru a putea reveni cât mai repede la normal

Măsurile restrictive stabilite la nivel național trebuie respectate pentru a putea reveni cât mai repede la normal, susțin epidemiologii, care arată că acestea, împreună cu accelerarea campaniei de vaccinare, reprezintă singura șansă pentru a ține sub control pandemia.

Totodata, specialistii afirma ca oamenii ar trebui sa inteleaga ca noile restrictii nu au fost luate pentru a ingradi drepturile nimanui, ci pentru ca, potrivit estimarilor, tulpina dominanta in luna aprilie va fi tulpina de origine britanica.

"Aceste restrictii, care dupa parerea mea ar fi trebuit mai demult impuse, impreuna cu campania de vaccinare sustinuta, asa cum se desfasoara ea in acest moment, ne vor putea duce intr-un moment mai bun. Cand spun moment mai bun nu ma refer la numarul de cazuri, cat la numarul de cazuri din terapie intensiva si numarul de decese, care este destul de crescut", a declarat, pentru Ziare.com, profesorul Doina Azoicai, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie.

"Consider ca aceste masuri vin nu sa ne restrictioneze drepturile, ci pentru a incerca sa evitam aglomerarile si situatiile in care transmiterea poate fi facuta foarte intens. Mai ales ca e vorba de o transmitere comunitara atestata, nu doar a variantelor prevalente ci si a variantei din Marea Britanie", a completat profesorul Doina Azoicai.

Mai multe articole despre:
tulpina dominanta tulpina covid doina azoicai