MENIU

Epidemia de coronavirus se extinde rapid în Franța - Apelul specialiștilor în sănătate pentru vaccinarea COVID-19

Epidemia de coronavirus se extinde rapid în Franța - Apelul specialiștilor în sănătate pentru mască și vaccinarea COVID-19

Franța își avertizează cetățenii că epidemia de coronavirus se extinde și că e necesară continuarea vaccinării pentru protecția împotriva bolii, dar mai ales purtarea măștii în situații speciale. 

Departamentul pentru Sănătate Publică (SpF) din Franţa a avertizat vineri în legătură cu o reapariţie a cazurilor de COVID în ţară şi a îndemnat oamenii să continue să se vaccineze pentru a se proteja împotriva virusului.

În săptămâna 5 - 11 septembrie au fost confirmate 186 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de persoane în Franţa, în creştere cu 12% faţă de săptămâna precedentă, potrivit ultimelor date ale Departamentului de Sănătate SPF.

Noile cazuri de coronavirus au crescut constant de 10 zile, iar media pe 7 zile a cazurilor noi zilnice a atins joi un maxim de aproape cinci săptămâni, de 24.042.

Aceasta reprezintă peste 18.000 de infecții noi în fiecare zi, precizează SPF, iar aproape toate infectările se datorează subvariantei BA.5 a variantei Omicron.

„Este esențial să se întărească efortul de vaccinare, având în vedere acoperirea vaccinală insuficientă”, în special pentru a doua doză de rapel la vârstnici, notează agenția franceză de sănătate publică.

Dincolo de vaccinare și respectarea măsurilor de izolare în cazul unui test pozitiv și/sau simptome, respectarea măsurilor de protecție rămâne esențială pentru protejarea persoanelor fragile, adaugă SPF. Astfel că se cere purtarea sistematică a măștilor, în prezenţa persoanelor vulnerabile sau în cazul aglomerării în spaţii închise.

Avertismentul specialiștilor în sănătate din Franța vine după atenționarea directorului Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) -  Emer Cooke, care a spus că europenii ar trebui să facă oricare vaccin de rapel disponibil împotriva COVID-19, având în vedere estimările privind o creştere în toamnă a infecţiilor, relatează Reuters.