MENIU

Cel mai vândut scriitor român, ecranizat la Hollywood. Russell Crowe în rolul principal

Romanul „Cartea Oglinzilor”, al scriitorului român Eugen Ovidiu Chirovici, va fi ecraniazat la Hollywood, cu celebrul Russell Crowe. Anunțul a fost făcut de autor pe pagina sa de Facebook. Chirovici este unul dintre cei mai bine vânduți autori români, iar best sellerul său "Cartea Oglinzilor" a fost publicat de Penguin Books, una dintre cele mai renumite edituri de carte din lume.

"În sfârșit, pot să vă dau vestea cea mare: The Book of Mirrors / Cartea Oglinzilor ajunge pe marile ecrane, cu Russell Crowe în rolul principal. Filmările încep în ianuarie, iar premiera va avea loc la festivalul internațional de la Toronto, în septembrie 2023”,  a anunțat Eugen Chirovici pe Facebook.

Ecranizarea va purta titlul "Sleeping Dogs" și va fi realizată de echipa care a lucrat la blockbusterele „Assasin’s Creed” și „Exodus: Gods and Kings”, potrivit Variety.

Russell Crowe îl va juca pe Roy Freeman, un detectiv retras, care suferă de Alzheimer și care ajunge să confrunte consecințele unei investigații din trecut. Un deținut condamnat la moarte, pe care l-a arestat cu zece ani în urmă, își declară nevinovăția.

Cunoscut sub numele prescurtat E. O. Chirovici, autorul de origine română s-a născut la Făgăraș, a absolvit Academia de Studii Economice din București, a lucrat ca economist la Banca Mondială, dar și va jurnalist colaborator Europa Liberă, BBC și TVR. 

Romanul său „The Book of Mirrors” a fost publicat prima dată în limba engleză, după ce fusese refuzat de peste 100 de agenții literare americane. În cele din urmă, cartea a fost lansată în Anglia și a devenit unul dintre cele mai traduse romane și un best seller internațional, cu peste 400.000 de exemplare.

 

Mai multe articole despre:
chirovici russel crowe hollywood cartea oglinzilor