MENIU

Italienii de la Enel vând activele din România

<p>ENEL scoate distribuţia la v&acirc;nzare</p>

Grupul energetic italian Enel a anunţat joi că boardul său a convenit asupra unui plan de a vinde activele sale de producere a energiei în Slovacia şi de distribuţie şi vânzări din România, informează Reuters.

Vânzarea activelor din Slovacia şi România sunt parte a unui program mai larg de 6 miliarde de euro de vânzări de active început în 2013 şi care vizează reducerea datoriei Enel.

Activele din Slovacia şi România, împreună cu alte active non-strategice, vor contribui cu peste 4,4 miliarde de euro /6 miliarde dolari/, a anunţat compania într-un comunicat.

Vânzările vor implica o participaţie de 66% în Slovenske Elektrarne din Slovacia; 64,4% în Enel Distribuţie Muntenia SA şi Enel Energie Muntenia SA; 51% în Enel Distribuţie Banat SA, Enel Distribuţie Dobrogea SA şi Enel Energie SA; şi totul din Enel România Srl.

Enel este prima companie străină care a intrat în sectorul energetic din România. În 2004, compania a preluat două dintre cele opt societăţi de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, Banat şi Dobrogea. Italienii au plătit atunci 112 milioane de euro.

Ulterior, italienii au cumpărat din Elerctrica Muntenia Sud, cea mai importantă dintre cele opt fost societăţi Electrica, ce alimentează Bucureştiul, printr-o tranzacţie combinată (vânzare de acţiuni şi majorare de capital) de 827 de milioane de euro. Compania a ajuns la 2,6 milioane de clienţi în România

În 2014, Enel a raportat un prodit operaţional de 289 de milioane de euro, cu 25% mai mult decât în anul precedent. AGERPRES

Mai multe articole despre:
curent electric ENEL distribuţie