MENIU

Emmanuel Macron și-a petrecut noaptea într-un cort militar din Baza "Mihail Kogălniceanu". DETALIILE unei vizite ISTORICE - PRESĂ

Președintele Franței, Emmanuel Macron / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Franței Emmanuel Macron a refuzat să doarmă să-și petreacă noaptea la un hotel din România, preferând să doarmă într-un cort militar de la Baza militară Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța, scrie presa franceză.

Ajuns marți seară în România, Emmanuel Macron a luat cina cu soldații francezi la baza militară "Mihail Kogălniceanu" și a rămas peste noapte într-un cort militar, în loc de un hotel, anunță publicația franceză Le Figaro, care citează administrația prezidențială de la Paris, potrivit G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, miercuri dimineață, președintele francez a ieșit la alergat, apoi a luat micul dejun cu soldații francezi, după care și-a început programul oficial, și aici vorbim despre întâlnire cu președintele Klaus Iohannis și conferință de presă comună susținut în urmă cu puțin timp.

Odată încheiată vizita liderului de la Palatul Elysee în România, acesta a plecat către Republica Moldova, însoțit fiind de ministrul de externe Catherine Colonna. La Chișinău, Emmanuel Macron este așteptat de președintele Maia Sandu.