MENIU

Emmanuel Macron, o nouă reuniune de criză convocată! Violențe EXTREME în Franța - Haos la porție Uniunii Europene

Emmanuel Macron, o nouă reuniune de criză convocată!

Emmanuel Macron va avea o nouă reuniune de criză convocată! Preşedintele Franţei a convocat o nouă reuniune cu membri ai Guvernului responsabili de asigurarea ordinii publice, în contextul violențelor din Paris.

Emmanuel Macron va avea o nouă reuniune de criză convocată! Violențele din Franța iau amploare de la o zi la alta, iar revoltele uriase s-au extins până în Belgia și Elveția. Masele furioase de tineri francezi dau năvală în magazinele de lux și incendiază mașinile bogaților. Autoritățile au deschis o anchetă pentru o tentativă de asasinare asupra primarului unei localități de lângă Paris. 

Autoritățile franceze au deschis o anchetă într-o localitate aflată la doar câțiva kilometri de Paris, după ce edilul orașului a fost ținta unui atac. Acesta a scăpat cu viață, însă soția lui a fost grav rănită și dusă de urgență la spital.

Primarii marilor orașe din Franța sunt disperați. La Lyon, edilul a cerut întăriri pentru că forțele de ordine sunt depășite de valul de protestatari furioși. Aproape 100 de polițiști și jandarmi au fost răniți. În cele 5 nopți de revolte masive au fost arestate peste 2.000 de persoane. Unul din trei vandali este minor. 

Protestatarii francezi se pregăteau să jefuiască magazinele de lux, dar au fost opriți la timp de jandarmi.

Ministrul francez al Justiției îndeamnă părinții să nu își mai lase copiii pe străzi. Guvernul a impus și restricții pentru minori, iar părinții ai căror copii iau parte la revolte riscă doi ani de închisoarea și chiar 30.000 de euro amendă.

Mai mult, minorii care planifică violențele și spargerile pe rețelele sociale vor fi foarte ușor găsiți cu adresele IP. Imaginile postate de tineri pe internet alimentează și mai mult revoltele, susține Guvernul lui Macron care vrea să blocheze aceste platforme.

Revoltele au ajuns și pe Coasta de Azur. La Nisa, o bandă de tineri a încercat să spargă un magazin de bijuterii, dar au fost arestați în câteva minute.

La Brest, tinerii au dat foc unui mare magazin de mașini franceze.

În cele 5 nopți de violențe extreme au fost distruse peste 700 de magazine de unde vandalii au furat tot ce au prins la mână. Peste 250 de bănci au fost atacate, iar tinerii au furat seifurile și au încercat să le spargă.

Liderii europeni sunt îngrijorați pentru că violențele extreme au ajuns și în celelalte țări. Macron și-a amânat o vizită importantă în Germania ca să ia decizii împreună cu Guvernul pentru a opri valul de revolte. 

 

Mai multe articole despre:
macron proteste franta violente