MENIU

Emilian Popovici (epidemiolog), la Realitatea PLUS: Trebuie să raportăm numărul de cazuri noi la numărul de teste efectuate

emilian popovici

Vicepreședintele Societății Romane de Epidemiologie a comentat în direct, la Realitatea PLUS, pe tema noului bilanț CoVID-19 în România. Medicul încurajează populația să respecte măsurile de protecție anti-CoVID.

Emilian Popovici: „O creștere a numărului de nou infectați nu bucură pe nimeni, ci pe toată lumea îngrijorează. După trecerea de la starea de urgență la starea de relaxare, cu siguranță ne-am așteptat la o ușoară creștere a numărului de infecții noi. Cifra a fost mai mare decât ne-am fi așteptat. Trebuie să raportăm numărul de cazuri noi la numărul de teste efectuate. Aceste cifre trebuie privite și prin modul în care populația respectă măsurile. E nevoie de un comportament cât mai responsabil în rândul populației. 200 și ceva de cazuri la terapie intensivă nu pot să bucure pe nimeni. Trebuie să luăm toate măsurile ca numărul de cazuri noi să scadă și ca numărul pacienților de la terapie intensive să scadă. Respectarea normelor de igienă, purtarea măștii și păstrarea distanțării fizice arată dacă ne adaptăm sau nu la situația de război, în care ne aflăm acum cu virusul. Dacă vor apărea focare în colectivități sau în localități, cu siguranță că se vor lua măsuri de carantinare.”

Mai multe articole despre:
bilant covid-19