MENIU

EMA: Dozele BOOSTER de vaccin COVID-19 nu sunt recomandate la intervale scurte de timp

EMA: Dozele BOOSTER de vaccin COVID-19 nu sunt recomandate la intervale scurte de timp

Dozele booster de vaccin anti-COVID-19 nun pot fi administrate la perioade scurte de timp, avertizează Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), dar și alte agenții internaionale de sănătate.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat vineri că administrarea mai multor doze booster de vaccin anti-COVID-19, "în perioadă scurtă de timp, nu este o focalizare sustenabilă pe termen lung", chiar dacă "este tot mai evidentă necesitatea" administrării dozelor booster pentru a extinde protecţia vaccinurilor împotriva COVID-19.

Concluziile apar într-un raport publicat vineri după întâlnirea de săptămâna trecută între agenţiile de reglementare a medicamentelor în diferite regiuni, coprezidată de EMA şi de Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente a SUA (FDA), notează EFE și AFP, potrivit agerpres.ro.

În acest document, agenţiile au făcut apel la "dezvoltarea unei strategii pe termen lung" privind tipurile de vaccin necesare pentru a gestiona pe viitor infecţia COVID-19.

"Analizând posibilele focalizări ale vaccinării împotriva Omicron şi altor variante ale virusului, participanţii la întâlnire au convenit că, administrarea unor doze multiple booster în intervale scurte de timp, nu este o focalizare sustenabilă pe termen lung", se arată în comunicat.