MENIU

Rivala lui Halep, Elina Svitolina, o așteaptă pe româncă în finala de la Roma

Svitolina vs Halep

Elina Svitolina, rivala veche a Simonei Halep la supremația în tenisul feminin, s-a calificat în finala turneului de la Roma. Simona Halep a fost învinsă anul trecut de Elina Svitolina în finala turneului WTA de la Roma.

Simona Halep are traseu greu spre trofeul de la Roma. Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina, campioana en titre şi favorita numărul 4, s-a calificat în finala turneului WTA de la Roma, învingând-o în două seturi, 6-4, 6-3, pe estoniana Anett Kontaveit, în prima partidă din penultimul act al acestei competiţii, dotată cu premii totale de 3.351.729 dolari.

Elina Svitolina, învingătoare anul acesta în turneele de la Dubai şi Brisbane, îşi va apăra titlul duminică, în finală, în faţa câştigătoarei celei de-a doua semifinale de la Foro Italico, dintre românca Simona Halep, numărul unu mondial, şi rusoaica Maria Şarapova.

La ediţia de anul trecut a turneului de la Roma, Elina Svitolina a cucerit trofeul după ce a învins-o în ultimul act pe Simona Halep (4-6, 7-5, 6-1).

"Mă bucur când sunt pe teren și sper să pot juca cel mai bun tenis și mâine, în finală. Vreau să sărbătoresc acest succes, deoarece cred că a fost un meci bun. Mâine va fi o nouă zi și o nouă provocare", a declarat Svitolina, imediat după finalul partidei cu Kontaveit.

Simona Halep joacă sâmbătă seara împotriva altei rivale tradiționale, Maria Sharapova, pentru un loc în finala de la Roma.

Mai multe articole despre:
Elina Svitova