MENIU

Elevul de 7 ani care a venit cu o armă tip airsoft în şcoală, trimis la psiholog! Ce amendă a primit tatăl copilului

Elevul de 7 ani care a venit cu o armă tip airsoft în şcoală, la Constanţa, a început terapia la psiholog. Părinții și-au dat acordul ca minorul să fie consiliat. Pe de altă parte, anchetatorii au luat măsuri în privința celor care răspundeau de elev. Polițiștii l-au amendat pe tatăl băiatului, iar profesorul care nu a anunțat incidentul este anchetat acum de către inspectorat. 

Psihologii sunt de acord ca arma, chiar fiind de jucărie, are un efect puternic asupra unui copil de 7 ani. Iar faptul ca era la îndemâna celui mic, ne-nchisă și neasigurată, nu face decât să-i dăuneze comportamental.

Cristina Dincu - psiholog: „Poate să aibă efecte pe viitor, nu neapărat acum, din prisma faptului că copiii au nevoie de reguli și regulile astea se-nvață încă din familie, iar responsabilitatea în cazul acesta, evident că aparține părintelui".

Polițiștii au confiscat pușca cu luneta de tip airsoft și l-au amendat pe tatăl elevului cu 5.ooo de lei. Și nu doar atât. Poliția îl cercetează pe părintele copilului și pentru rele tratamente aplicate minorului. Asta pentru că, spun politistii, bărbatul a ținut armele în mediul copilului.

Olimpia Ceara - IPJ Constanța: „S-a stabilit că tatăl minorului ar fi deținut la domiciliu arma de tip air-soft pe care nu ar fi asigurat-o corespunzător, încălcând prevederile".

A fost sesizată și Directia pentru protecția Copilului.

Și școala face propria anchetă, referitor la profesorul de sport care a anunţat prezenţa armei în şcoală. Unitatea de învățământ nu are paznic, însă există camere de supraveghere. 

Mai multe articole despre:
elev pusca scoala constanta