MENIU

Elevi şi studenţi, pregătiţi de medicii de la Spitalul pentru Copii „Marie Curie”

<p>Elevi şi studenţi, pregătiţi de medicii de la Spitalul pentru Copii &bdquo;Marie Curie&rdquo;</p>

Medici de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”, din București, coordonați de prof.dr. Gheorghe Burnei, s-au implicat în pregătirea unei generații de cadre medicale ultraprofesioniste.

100 de elevi de clasa a XII-a din cinci licee bucureștene și 150 de studenți de la facultățile de medicină sunt școliți de medici celebri și inimoși de la „Marie Curie” în cadrul proiectului „Consiliere, orientare profesională și elemente de practică în ortopedia și traumatologia pediatrică” - derulat cu fonduri POSDRU, potrivit evz.ro.

„În cadrul proiectului au fost organizate și stagii de pregătire practică a celor 150 de studenți în specialitatea ortopedie și traumatologie pediatrică, la care au participat și medici rezidenți din cadrul Spitalului, care au aflat astfel lucruri pe care nu le-au făcut nici ei în timpul facultății”, a declarat ieri, în conferință de presă, prof.dr. Gheorghe Burnei, managerul proiectului, făcând trimitere la cursurile de „Mica chirurgie” care au dispărut din programa universităților.

Studenții au fost motivați să se înscrie la aceste cursuri prin acordarea de subvenții, precum și prin organizarea de concursuri cu 15 premii în bani de la 2.500 de lei, la 700 în cazul mențiunilor. Absolvenții seriei I de cursanți au de primit 1.100 de lei. „Să investești în oameni este foarte important. Această investiție va crea o resursă umană utilă și aptă de a crea, în viitor, ceva nou în domeniul de care se ocupă”, a declarat prof.dr. Gheorghe Burnei.