MENIU

Elevă RĂNITĂ la ORA DE SPORT. Mama susţine că PROFESOARA I-A IMPUS SĂ FACĂ UN EXERCIŢIU

<p>Medicii atrag atenţia: Copiii fac prea puţin sport</p>

O elevă de la Liceul Pedagogic din Timișoara s-a rănit în timpul orei de sport. Mama ei susţine că o profesoară i-ar fi impus să facă un exercițiu cu care eleva nu a fost de acord.

Eleva este în clasa a X-a D la Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara. În tipul orei de sport de marți dimineața, ea s-a rănit în zona gâtului, după ce a făcut o rostogolire. Potrivit mamei elevei, fata nu a dorit să facă acest exercițiu, dar profesoara de sport i-a impus acest lucru, scrie tion.ro.

Tânăra a fost imediat preluată de o ambulanță, unde i s-a pus un guler cervical, și dusă la secția de Urgențe a Spitalului de Copii "Louis Țurcanu”, unde medicii i-au acordat îngrijiri medicale. Potrivit acestora, fata va trebui, cel mai probabil, să fie operată, dar se va lua această decizie după ce se vor finaliza investigațiile preliminare. Între timp, eleva a fost transportată la o clinică privată pentru a i se face un RMN. 

Polițiștii au ajuns la Liceul Pedagogic pentru a cerceta circumstanțele în care eleva s-a rănit.

"Eleva se afla sub supravegherea profesorului. A fost vorba de o întindere. A fost chemată mama deoarece copilul a intrat în panică. A fost chemata mama și s-a dus cu ea pentru invesitgații. Copilul este ok, pe picioarele lui. Ea este un sportiv bun, face activități sportive și în afara școlii, nu a fost nimic forțat. Noi avem mișcare continuă în ceea ce facem, facem sport și se pot întâmpla accidente, dar nu grave. Poate nu a insistat la încălzire asupra gâtului. E normal că a chemat ambulanața. Orice părinte ar face asta pentru a știi că fata e bine. Noi ținem legătura cu părintele, este un copil bun la sport, are aptitudini pentru sport, nu e nimic grav", a declarat Loredana Nagel, șeful catedrei de educație fizică de la Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara. 

Profesoara de sport care o supraveghea pe elevă era debutantă și urma să aibă o inspecție în cursul zilei de marți.