MENIU

Elev amenințat cu cuțitul în Sibiu. Motivul este ireal!

Un elev de 16 ani de la Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu a fost amenințat cu un briceag de un tânăr de 21 de ani din județul Argeș. Potrivit autorităților, se pare că motivul disputei celor doi a fost o fată, scrie realitateadesibiu.net

“În fapt, la data de 25 septembrie, în jurul orei 10, un tânăr de 21 de ani, domiciliat în județul Argeș, alături de o minoră de 16 ani, s-au deplasat la unitatea de învățământ unde aceasta este elevă. Tânărul a intrat în unitatea de învățământ, în timp ce minora a rămas afară, cu intenția de a-l găsi pe un coleg al acesteia, în vârstă de 16 ani. Ajuns în unitatea de învățământ și găsindu-l pe minorul căutat, tânărul a început să îl agreseze fizic, sub pretextul că acesta ar fi avut o relaţie cu prietena sa. În sprijinul minorului au intervenit doi elevi, pe care acesta i-a amenințat cu un cuţit tip briceag pe care l-a scos din buzunar și l-a îndreptat spre ei, cu intenţia de a-i intimida”, explică Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Conform IȘJ Sibiu, incidentul s-a petrecut în afara unității de învățământ, la poarta de intrare în Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu. “Elevul din Colegiul Energetic a fost chemat afară, iar acolo băiatul din Argeș i-a dat două palme. Au intervenit alți elevi, moment în care agresorul a arătat că are un briceag”, a explicat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Sorin Volosciuc, directorul Colegiului Tehnic Energetic, a chemat Poliția, imediat ce a văzut ce se întâmplă.

Dincă a declarat că, în urma acestui incident, măsurile de siguranță în școală vor fi îmbunătățite. Astfel, Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu va avea întotdeauna un profesor de serviciu care să stea, în pauze, la poarta de intrare în unitatea de învățământ.
Agresorul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru lovire sau alte violențe (atât asupra elevului cât și a elevei), tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

 

Mai multe articole despre:
Sibiu elev amenintat