MENIU

Liviu Dragnea somează ANAF să recupereze ”sutele de mii de Euro” de la Iohannis

Liviu Dragnea a somat, joi, ANAF, să recupereze prejudiciile de la toată lumea, inclusiv paguba de sute de mii de euro făcută de preşedintele Klaus Iohannis prin "case obţinute prin fals".

Îi întreb pe Ionuț Mișa și „onor ministerul de Finanțe condus de dl Teodorovici” dacă au „de gând să recupereze sutele de mii de euro de la dl Iohannis”, a spus Dragnea, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

„Dacă au atât de mulți bani la buget și nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală. Nu vreau să îi întreb la telefon, îi intreb public”, a comentat Dragnea, acuzând că o plângere penală în acest dosar a devenit o „minge de ping-pong” între DNA și Parchetul Sibiu, deși este vorba de „case obținute prin fals și sute de mii de euro care nu mai sunt dați înapoi statului român”.

Pe 10 mai, Luju.ro a depus o plângere la DNA pe numele preşedintelui Klaus Iohannis, al soţiei sale, Carmen Iohannis, şi a notarului Radu Bucşa, în legătură cu modul în care familia prezidenţială ar fi intrat în posesia a două imobile. Petentul susţine că este vorba despre două imobile din centrul Sibiului, în posesia cărora familia Iohannis ar fi intrat începând cu anul 1999, menţionând că de pe urma închirierii unuia dintre acestea ar fi încasat 320.000 euro, notează Mediafax.

"În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere. Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanţe ilegală", arată luju.ro.

Mai multe articole despre:
ANAF Liviu Dragnea Klaus Iohannis