MENIU

Șeful Institutului Cantacuzino A DEMISIONAT!

<p>Institutul Cantacuzino va avea statut de instituție publică de interes național</p>

Radu Iordăchel a demisionat, joi, de la conducerea Institutului Cantacuzino, după ce Guvernul a aprobat trecerea instituţiei din coordonarea Ministerului Sănătăţii la Ministerul Educaţiei, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu, scrie Mediafax. 

"Radu Iordăchel mi-a înaintat demisia în această dimineaţă. Institutul a fost trecut de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei, ca urmare a unei discuţii mai vechi, din 2012. Atunci a existat şi o ordonanţă de urgenţă prin care toate institutele de cercetare treceau în subordinea Ministerului Educaţiei. Institutul a fost trecut acum la Ministerul Educaţiei pentru reorganizare. De fapt, se fac aceşti paşi pentru ştergerea datoriilor, cel puţin cele de la ANAF, care au ajuns la cote foarte mari", a spus Bănicioiu, după ce a participat la evenimentul organizat de Institutul Clinic Fundeni, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de funcţionare.

Ministrul Sănătăţii a precizat că datoriile institutului la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală sunt în jur de 11 milioane de lei.

Bănicioiu a mai spus că trebuie stabilit un nou management la Institutului Cantacuzino, în prezent fiind căutat un profesionist care "să înţeleagă atât partea de cercetare, cât şi cea de producţie". Bănicioiu a precizat că alături de institut va fi în continuare comisia interministerială.

 

 Mai mult pe Mediafax