MENIU

Șeful Departamentului Securității Naționale și consilierul lui Băsescu, implicat în scandalul ANRP

Consilierul lui Traian Băsescu, Daniel Moldoveanu, ar fi implicat într-o afacere cu iz penal pusă la cale de Horia Simu, scrie Oreste Teodorescu, pe site-ul său.

”Dupa ce deputatul democrat Romeo Raicu a fost numit în functia de sef al Comisiei parlamentare pentru controlul SIE, Daniel Moldoveanu patrunde in clubul select al marilor praduitori. Ca prin farmec, cararea lui obisnuita se transforma intr-o autostrada catre varful puterii. Pe data de 7 decembrie 2005, presedintele Romaniei, Traian Basescu, l-a numit prin decret, in postul de consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale. Ba mai mult, il pune la conducerea Departamentului Securitatii Nationale, ca director al Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii (CNI).

Si uite, cum personajul nostru creste intr-un an, cat altii in zece, de unde i se trage si porecla Fat Frumos. Din pozitia de consilier prezidential pe teme de securitate si informatii integrate, Moldoveanu incepe sa deruleze afaceri de miliarde cu, ce sa vedeti, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS)”,  scrie Oreste, pe site-ul său. 

Totodată, Oreste mai scrie ca in anul 2003, ,”a cumparat un teren de 380 mp in comuna Voluntari, pe care-l vinde cu 200.000 de euro unui ONG. Si uite asa, a inceput sa creasca apetitul pentru bani si putere… Se leaga afectiv de Sorin Blejnar, fostul satrap al ANAF-ului, varful de lance al regimului portocaliu in razboiul politico-economic. Molodoveanu i-a cununat pe Sorin Blejnas si Andrea Buzabrici”

Cea mai spectaculoasa asociere a lui Moldoveanu este cu vestitul Horia Simu, ”campionul en titre al retrocedarilor frauduloase de la ANRP”, mai spune jurnalistul, care adasugă că ”surse din DNA spun ca numele fostului consilier prezidential este implicat intr-o afacere cu  iz penal, pusa la cale de Horia Simu, care mai  apare si in dosarul in care este cercetată Crinuta Dumitrean, fosta sefa a ANRP. Pe 22 octombrie 2009, Simu a achizitionat, printr-un intermediar, drepturile litigioase, pentru o suprafata de teren situata in Constanța, pretul cesiunii fiind de 700.000 de euro si a obtinut de la ANRP 8.500.000 de euro”.

Mai multe articole despre:
Băsescu ANRP horia simu daniel moldoveanu