MENIU

De ce nu s-a prezentat șeful ANAF la comisia de Buget-Finanțe din Senat: "Sunt pure invenții"

<p>Șeful ANAF</p>

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Gelu Stefan Diaconu, nu s-a prezentat joi la sedinta comisiei de Buget-Finante a Senatului, dupa ce i-a fost trimisa invitatie oficiala, si nici nu a anuntat ca nu poate ajunge, a declarat presedintele comisiei, Viorel Arcas.

Unul dintre subiectele pentru care Gelu Diaconu a fost chemat la Senat este o discuție despre abuzurile inspectorilor antifraudă care au suspendat activitatea unor firme pentru nereguli minore, de câțiva lei în plus sau în minus.

UPDATE. Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Gelu Stefan Diaconu, a explicat de ce nu s-a prezentat joi in Comisia de Buget-Finante din Senat, pentru a fi audiat in legatura cu activitatea Fiscului din ultima perioada, cu toate ca primise o invitatie oficiala in acest sens.

Seful Fiscului s-a aparat spunand ca nu vede de ce ar fi trebuit sa participe la sedinta respectiva si ca pe agenda comisiei se afla si alt subiect, pentru care a desemnat niste reprezentanti ai ANAF.

In invitatia primita mai era precizat si ca va avea loc o discutie despre firmele inchise de ANAF pentru cativa lei, insa Diaconu nu a considerat ca este necesar sa partricipe la ea, intrucat "ANAF a informat in mod repetat ca acele cazuri mediatizate excesiv, in care publicul a fost informat ca s-au 'inchis' afaceri pentru 2-3 lei gasiti in plus in casa, sunt pure inventii".

"Domnul Diaconu nu s-a prezentat azi (joi - n.r.) la comisie, noi i-am trimis invitatie oficiala, cum facem cu toti. Avea obligatia sa vina, nu trebuia sa confirme, insa trebuia sa ne anunte daca nu poate ajunge, fiind plecat in delegatie", a afirmat Arcas dupa ce membrii comisiei l-au asteptat pe presedintele ANAF aproape o ora, scrie Hotnews.ro.

El a precizat ca va anunta ministrul Finantelor si premierul, pentru ca acestia sa ia masuri pentru aceasta situatie. Totodata, comisia vrea sa-l recheme pe Diaconu pentru a da explicatii.

"Nu putem sa stam la cheremul domnului Diaconu, sa vina cand vrea si cand nu vrea, premierul va fi anuntat si sa ia masuri", a spus Arcas.

Senatorii s-au aratat foarte deranjati de lipsa presedintelui ANAF la sedinta, catalogand comportamentul sau drept sfidare.

Mai multe articole despre:
ANAF comisia buget-finanţe gelu diaconu