MENIU

Efectul Gheboasă! Încă 4 artiști, amendaţi pentru limbaj vulgar la Untold! Nume grele, printre cei sancționați

Gheboasă/ Foto: Facebook

Patru artişti care au concertat la festivalul Untold au fost amendați cu suma de 1.000 de lei pentru versuri care conţin un limbaj "vulgar, licenţios sau rasist", a anunțat Jandarmeria Cluj-Napoca. Potrivit unor surse citate de presa locală din Cluj, printre cei amendați se numără Cătălin Ștefan Ion – Cheloo și Bogdan Ionuț Pastacă – Ombladon de la Paraziții, dar și Macanache – Constantin-Bogdan Dinescu.

"În urma analizării imaginilor şi înregistrărilor video din timpul festivalului Untold, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a aplicat noi sancţiuni contravenţionale pentru patru artişti, care au prezentat în concert cântece cu versuri care conţin un limbaj vulgar, licenţios sau rasist", informează sursa citată, într-un comunicat remis presei.

Potrivit comunicatului menționat, cele patru persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 1000 de lei fiecare, "conform art. 2, alin 1) din Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice".

"În continuare, ne reafirmăm angajamentul de a proteja drepturile şi libertăţile individuale ale tuturor persoanelor, indiferent de categoria socială sau etnică, atâta timp cât acestea respectă prevederile legale", transmite Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Marţi, jandarmii din Cluj au anunţat că l-au amendat cu suma de 1.000 de lei pe trapperul Gheboasă, care a concertat tot la festivalul Untold, pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora".

De asemenea Jandarmeria a precizat că "a fost sesizat Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor şi expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare". 

Sursă text: Prima reacție a lui Gheboasă după ce a fost amendat: „Nu sunt de acord cu acest rasism"

Mai multe articole despre:
artisti untold artisti amendati untold