MENIU

Efectele unui an complicat: Sărbători cu mai puține artificii și concerte

Crăciunul şi Revelionul nu mai sunt ce au fost. Tragedia din clubul Colectiv şi marile dosare de corupţie au influenţat modul în care românii petrec sărbătorile. Cluburile fără autorizaţie de la pompieri au acum lacăte pe uşi, iar noaptea dintre ani nu va mai fi marcată prin focuri de artificii. Au dispărut chiar şi câteva spectacole consacrate, după ce edilii care le organizau s-au ales cu dosare penale. 

Tradiţia focurilor de artificii aprinse în noaptea de Revelion nu se va mai respecta oriunde şi oricum. După incendiul din Colectiv, unde câteva artificii folosite fără autorizaţie au provocat o tragedie, legile încep să fie respectate. De teama sancţiunilor, organizatorii au renunţat la spectacolele incendiare.

Tot în urma tragediei de la Colectiv, autorităţile au somat nenumăraţi patroni să îşi închidă cluburile, barurile şi restaurantele care nu au autorizaţie pentru prevenirea şi stingerea incendiilor.

Şi dosarele de corupţie influenţează indirect organizarea de concerte.

Cercetat pentru luare de mită şi suspendat din funcţia de primar al sectorului 5, Marian Vanghelie nu mai poate face Vanghelionul, spectacolul unde mii de bucureşteni petreceau revelionul cu buget redus.

Nici Primăria Capitalei nu mai organizează concerte. Edilul suspendat al Bucureştiului, Sorin Oprescu, arestat la domiciliu, nu s-a mai putut ocupa.

Doar Primăria Sectorului 3 va organiza un concert de Revelion, în Parcul Titan.

Mai multe articole despre:
artificii concerte colectiv sarbaori