MENIU

Efectele crizei COVID-19: Disney trimite în concediu fără plată 100.000 de angajați ai companiei

walt disney

Walt Disney va înceta să mai plătească peste 100.000 de angajaţi în condiţiile în care toate parcurile de distracţie şi hotelurile companiei din Europa, Statele Unite şi Asia au fost închise din cauza crizei coronavirus, informează BBC.

Încetarea plății pentru aproape jumătate din personalul companiei înseamnă o economisire de până la 500 de milioane de dolari (400 de milioane de lire sterline) pe lună, potrivit Financial Times.

Disney a realizat venituri operaționale de 1,4 miliarde de dolari pentru parcurile, experiențele și produsele sale, în ultimele trei luni ale anului 2019.
 
Compania a anunțat că va oferi beneficii complete de asistență medicală pentru personalul plasat în concediu fără plată și i-a îndemnat pe angajații din SUA să aplice pentru beneficiile oferite de guvern prin pachetul de stimulare de 2 miliarde de dolari.

În ciuda scăderii drastice din cauza închiderii parcurilor de distracţie, Disney a înregistrat creşteri considerabile ale numărului de abonaţi ai platformei sale de streaming Disney Plus, cu peste 50.000 de noi abonaţi în ultima lună.

Luna trecută, Walt Disney a anunţat că președintele său executiv, Bob Iger, va renunța la întregul său salariu în timpul pandemiei, iar directorul executiv Bob Chapek va avea salariul redus cu 50%. Iger este unul dintre directorii cu cea mai mare remunerație din sectorul divertismentului, câștigând anul trecut 47,5 milioane de dolari ca președinte și director executiv al companiei.