MENIU

EDUARD KHIL// EDUARD HIL, aniversare! Cum a ajuns piesa Trololo, atât de cunoscută pe Youtube

EDUARD KHIL/ EDUARD HIL, aniversare! Baritonul ar fi împlinit 83 de ani. Google îl aniversează pe KHIL printr-un doodle. EDUARD KHIL/ EDUARD HIL, aniversare! În 2010, Eduard Khil vine din nou în atenția publicului cu melodia „Trololo” care se propagă cu rapiditate printre fanii YouTube, devenind un meme. 

EDUARD KHIL/ EDUARD HIL, aniversare! După ce cariera sa de cântăreț a fost eclipsată spre începutul anilor '90, Eduard Khil s-a centrat asupra problemelor legate de viața sa privată, lucrând într-un cafe-bar din Paris. Din 1997, Eduard Khil s-a implicat, împreună cu fiul său, într-un proiect de colaborare cu grupul rock Prepinachi.

EDUARD KHIL/ EDUARD HIL, aniversare! În 2009, o versiune vocalizată a melodiei lui Eduard Khil din 1976, intitulată „Sunt foarte bucuros că în cele din urmă mă întorc acasă”  a fost încărcată pe YouTube și s-a transformat rapid într-un meme internet cunoscut, de altfel, cu numele de „Trolololo”.

EDUARD KHIL/ EDUARD HIL, aniversare! Numele „Trolololo” vine de la onomatopeea atât de caracteristic vocalizată de Hil în timpul interpretării melodiei.

EDUARD KHIL/ EDUARD HIL, aniversare! Mai întâi clipul lui Eduard Khil a fost publicat pe următoarea adresă, în data de 21 februarie 2010, dar și-a câștigat o audiență spectaculoasă pe data de 3 martie, într-un fragment din programul de televiziune The Colbert Report și a fost imediat parodiat de actorul Christoph Waltz, în cadrul programului de noapte emis de canalul de televiziune ABC din SUA, Jimmy Kimmel Live!

EDUARD KHIL/ EDUARD HIL, aniversare! Cântecul lui Eduard Khil a fost folosit imediat ca o glumă bait and switch între utilizatorii YouTube, mulți fani considerând experiența „trolololo” un meme comparabil cu un rickrolling.

EDUARD KHIL/ EDUARD HIL, aniversare! Meme-ul „trololo" a început să suscite interesul lui Hil de a-și reîncepe cariera muzicală; adresa de internet „trololo” include chiar și o cerere ca Eduard Khil să efectueze un turneu mondial.

sursa: wikipedia

Mai multe articole despre:
google Eduard Khil Eduard Hil