MENIU

E SUPERBĂ! Ea este primul model din lume care poartă hijab la prezentările de modă

Chiar dacă nu este încă foarte cunoscută, este unul dintre cele mai în vogă manechine. La 19 ani, o fostă refugiată este acum primul supermodel care poartă hijab pe marile scene ale prezentărilor de modă.

Halima Aden s-a născut într-o tabără de refugiaţi a ONU în Kenya, după ce familia ei a fugit din Sudan. La 6 ani, fetiţa a ajuns în SUA, la Saint-Cloud, în statul Minnesota. Ea a decis încă din copilărie să poarte hijab, scrie Agerpres.

Ea și-a început cariera în noiembrie 2016, participând la concursul Miss SUA din statul Minnesota, unde a defilat cu hijab şi în burkini, fiind remarcată de una dintre cele mai prestigioase agenţii de modele din lume, IMG. Aceasta are contracte în prezent cu unele dintre cele mai cunoscute top modele ale momentului: Gisele Bündchen, Kate Moss, Bella Hadid, Lara Stone, Miranda Kerr sau Karlie Kloss.

"Nu mă gândeam cu adevărat să devin model, voiam doar să particip la un concurs de frumuseţe pentru că voiam să transmit un mesaj pozitiv despre femeile musulmane. Multă vreme m-am simţit reprezentată fals. Chiar şi în adolescenţă nu aveam niciun model, nu ştiam niciun manechin care purta hijab sau o personalitate din media cu care mă puteam identifica", a declarat ea recent pentru revista americană People. De acum, scrie CNEWS Matin, tinerele musulmane se vor putea identifica cu Halima Aden, potrivit Agerpres.

Mai multe articole despre:
modă model prezentări curaj hijab