MENIU

E OFICIAL - Vaccinul produs de MODERNA a fost autorizat de Comisia Europeană. 2 miliarde de doze vor ajunge în UE

Vaccin Moderna aprobat de EMA

Comisia Europeană a autorizat, miercuri, vaccinul anti-Covid produs de compania americană Moderna, la scurt timp după ce utilizarea lui a fost reomandată de către Agenția Europeană pentru Medicamente. Este al doilea vaccin autorizat în UE, după cel produs de Pfizer/ BioNTech. 

Anunțul a fost făcut pe Twitter de Președintele C.E., Ursula Von der Leyen.

 

We are providing safe & effective #COVID19 vaccines for Europeans.

We have authorised the @moderna_tx vaccine, the 2nd vaccine approved in the EU.

Europe has secured so far 2 billion doses of potential vaccines - more than enough for protecting us all #StrongerTogether pic.twitter.com/Ujg4C997fK

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) January 6, 2021

 ”Oferim vaccinuri sigure și eficiente anti-Covid pentru europeni. Am autorizat vaccinul Moderna, al doilea vaccin aprobat de UE. Europa și-a asigurat până acum două miliarde de doze de vaccinuri potențiale - mai mult decât suficient pentru a ne proteja”, a scris von der Leyen.

Comisia Europeană a oferit autorizație condiționată de punere pe piață, în urma recomandării științifice pozitive pe baza evaluării privind siguranța, eficiența și calității vaccinului de către Agenția Europeană a Medicamentului.

Până acum, vaccinul anti-Covid dezvoltat de Moderna a fost autorizat în SUA, Canada și Israel. C.E. a semnat un contract pentru livrarea a 160 de milioane de doze, care se vor adăuga celor 300 de milioane de doze ale vaccinului distribuit de BioNTech/Pfizer. Potrivit testelor clinice, vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,5%. 

Compania a transmis că vaccinul poate fi păstrat până la 30 de zile în frigidere de uz casnic, timp de 12 ore la temperatura camerei și rămâne stabil până la șase luni păstrat -20°C.